Novice:

Dobrodošli na našem spletnem forumu. Vabljeni, da se registrirate in pomagate pri ustvarjanju vsebine. Hvala!!

Glavni meni

Imam težave z alergijo na cvetni prah

Začel(a) Suzana, 05-04-2022, 10:44:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Suzana

Pozdravljeni, najprej hvala za ponujeno možnost, da lahko izpostavimo svoje težave, s katerimi se soočamo.

Že nekaj let se mi v spomladnem času pojavlja alergija na cvetni prah, srbijo me oči, teče mi iz nosa, včasih je tako hudo, da imam povsem zaprt nos. Pogosto imam tudi napade kihanja.

Kaj mi predlagate in svetujete?

Za odgovor že v naprej najlepša hvala,

Suzi

Administrator

#1
Pozdravljeni,

hvala za poslano sporočilo in vprašanje z opisom vaših težav.

Res je za to obdobje značilno večji porast alergij na cvetni prah, saj začnejo cveteti mnoge rastline in drevesa, ki so alergeni.

In kaj so alergije? Alergija je posledica pretirane reakcije našega imunskega sistema na alergen, naj si bo rastlinskega ali živalskega izvora, kot tudi na hišni prah in drugo onesnaženje. Imunski sistem je povezan s pljuči, ki so odgovorna za obrambno energijo v telesu. Pljuča pa svojo moč dobijo od vranice, torej je povezano s prebavnim sistemom, še posebej, kadar smo alergični na hrano, živila...
V vašem primeru gre po vsej verjetnosti za oslabljeno delovanje ali celo blokado v 3. Popkovni, 4. Srčni in 5. Grleni čakri in povezano s tem oslabljeno delovanje dihalnega sistema, torej pljuči, bronhiji, sinusi, zato predlagam izvajanje energijskih vaj, s katerimi boste spodbudili delovanje navedenih čaker in posledično navedenih organov.

Težave z alergijami so pogosto povezane z nezdravimi čustvi, miselnimi vzorci in prepričanji, ki jih gojimo, kopičimo in se to odraža tudi v naših odzivih v življenju. V nadaljevanju bom navedel zgolj nekaj možnih tovrstnih čustev, miselnih vzorcev in prepričanj, o katerih razmislite, ali se najdete v njih.

- Ali čutite, da ste nezmožni narediti spremembe?
- Ali čutite, da ne morete spremeniti .... ?
- Ali ste jezni na ..... (To se lahko nanaša na sebe, drugo osebo, dogodek...)?
- Na koga ali kaj ste alergični?
- Krivdo za svoje negativne odzive prelagate na druge ljudi, lahko tudi dogodke?
- Ali težko odpuščate, bodisi sebi ali drugim?
- Ali dopuščate, da vas drugi nadzirajo ali celo manipulirajo z vami? Vi pa jih kaznujete tako, da jim odrekate prijaznost, ste do njih arogantni ipd.?

Vedeti morate, da je to le nekaj možnih negativnih vzorcev in čustev, ki so lahko morebiten vzrok za vaše težave. V kolikor se najdete v njih, se čim preje lotite ozaveščanja in seveda procesa brisanja iz svojega življenja.

V kolikor bi želeli osebni poglobljeni pogovor, terapijo in nasvet, kako pristopiti k reševanju in spodbuditi proces samopomoči, mi lahko pišete preko spletnega obrazca na spletni strani društva s klikom na povezavo KONTAKTNI OBRAZEC

Želim vam vse dobro in uspešno pri soočanju z vašimi težavami,

Iztok, Reiki mojster in vibracijski terapevt