Novice:

Dobrodošli na našem spletnem forumu. Vabljeni, da se registrirate in pomagate pri ustvarjanju vsebine. Hvala!!

Glavni meni

Program Čaj ob petih

Začel(a) Administrator, 31-12-2021, 19:28:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Administrator

Tedenska druženja in ustvarjalnice - Čaj ob petih vključuje celoletna tedenska druženja krajanov z namenom medgeneracijskega interaktivnega sodelovanja in vključevanja krajanov v socializacijo in spodbujanje kreativnosti. Udeleženci se lahko prostoročno izražajo, medsebojno družijo, igrajo družabne igre, po želji dobijo tudi čaj ali kavo ter e posladkajo s sladkimi dobrotami.

Program se izvaja na dveh lokacijah:
  • V prostorih Četrtne skupnosti Center na Štefanovi 11 - vsak torek med 15:00 in 19:00 uro;
  • v prostorih Četrtne skupnosti Posavje na Bratovševi ploščad 30 - vsak četrtek med 16:00 in 19:00 uro.
Program izvajamo vse leto, razen v času poletnih počitnic v obdobju junij - september. Po poletnih počitnicah začnemo prvi teden v oktobru.

Kaj počnemo?
  • ustvarjalno se izražamo na različnih ustvarjalnih področjih in delavnicah
  • pijemo čaj ali kavo in se družabno se izražamo v različnih družabnih igrah in delavnicah (igranje kart, šaha, človek ne jezi se, štiri v vrsto, ...)
  • ustno se izražamo in izmenjavamo medsebojne izkušnje in misli v okviru prostih pogovorih se srečevali z znanimi sosedi (kot npr. Miklavž Komelj, slovenski umetnostni zgodovinar in pesnik...)
  • kulturno se izobražujemo in srečujemo na različnih kulturnih ter družabnih dogodkih (npr. Pozdrav jeseni, Pozdrav kulturi ob 8. februarju, ...)
  • medgeneracijsko se družimo z mladimi v različnih oblikah medsebojne interakcije in oblikah sodelovanja (skupni popoldnevi, nastopi, ...)
V okviru programa se tedensko izvaja tudi risarske delavnice, v okviru katerih se udeleženci risarsko izražajo skozi pridobivanje novega znanja. Risarsko izražanje poteka vsak četrtek med 17.00 in 19.00 uro samo na lokaciji Bratovševa ploščad 30.

Več o programu, kjer je tudi foto utrinki, najdete na spletni strani KLIK TUKAJ